قهوه ترک یکی از پرطرفدارترین سوغاتیهای ترکیه است و بسیاری از ایرانیان در سفرهایشان به این کشور آن را خریداری میکنند؛ اما حقیقت این است که افراد کمی از روش صحیح دم کردن قهوهی ترک باخبر هستند و همین موضوع دلیلی شده تا ایرانیان زیادی قهوههای ترک را اشتباه دم کنند و در نهایت از طعم آن لذت نبرند.
فاینداتور در این مطلب روش صحیح دم کردن قهوهی ترک را به شما عزیزان آموزش میدهد و تمامی فوت و فنهای لازم را برای داشتن یک قهوهی ترک تمام عیار آموزش میدهد. با ما همراه باشید.

وسایل و مواد لازم برای تهیه قهوه ترک
برای داشتن یک قهوهی ترک ناب به یک ظرف خاص نیاز دارید که آن را با نام جوزه Cezve میشناسند و در زبان عربی نیز به آن کنکة گفته میشود. این ظرفها را میتوانید از فروشگاههایی که ظروف مسی عرضه میکنند، تهیه نمایید. همچنین این ظرفها در ترکیه و امارات نیز به وفور به عنوان سوغات فروخته میشوند.برای دم کردن قهوه ترک به مواد زیر نیز نیاز خواهید داشت:- قهوه ترک
- آب
- طعم دهندههای مورد علاقه
*به جای آب میتوانید از شیر استفاده کنید.*بهتر است دانههای قهوه را خریداری کرده و خودتان بکوبید، با این کار قهوه تازهتر خواهد بود.*در کشورهای عربی اغلب از هل به عنوان طعم دهندهی قهوههای ترک استفاده میشود.*دانههایی که کمتر روغنی هستند، قهوهی بهتری میدهند.
چگونه قهوه ترک درست کنیم؟
برای این که قهوهی ترک را درست همانند مردم ترکیه تهیه کنید باید ابتدا دانههای قهوه را خوب بکوبید و آسیاب کنید. سپس به ازای هر فنجان یک قاشق غذاخوری از پودر قهوه را در ظرف جوزه یا ظرفی که قرار است قهوه را در آن دم کنید، بریزید.توجه داشته باشید که برای هر فنجان نباید بیش از 5 گرم قهوه بریزید و بدانید که فنجانهای قهوه خوری در ترکیه کوچک هستند و بهتر است شما هم از همان نوع فنجانها برای سرو قهوه استفاده کنید.بعد از ریختن قهوه در ظرف به میزان دلخواهتان به آن شکر اضافه کنید (اگر قهوه را تلخ دوست دارید، شکر نریزید). در مرحلهی بعد باید به اندازهی قهوه به مواد آب اضافه کنید. به این معنا که اگر به اندازهی 2 فنجان (دو قاشق چای خوری سرپر) قهوه ریختهاید 2 فنجان آب سرد به ظرف اضافه کنید.اگر دوست دارید که از طعم دهنده هم در قهوهی خود استفاده کنید در همین مرحله آنها را به قهوه اضافه کنید. دارچین، هل، میخک و جوز از محبوبترین طعمدهندههای قهوههای ترک هستند. بیش از نصف قاشق چای خوری طعمدهنده اضافه نکنید.سپس با چنگال مواد را به هم بزنید تا خوب در آب هل شوند. همانطور که تخم مرغ را به هم میزنید قهوه را هم بزنید. توجه داشته باشید که پیش از قرار دادن ظرف روی حرارت باید این کار را انجام بدهید.پس از این که مواد به خوبی با هم مخلوط شدند ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید. وقتی قهوه روی حرارت است دیگر آن را به هم نزنید و بدانید که هرقدر حرارت کمتر باشد و آرامتر به جوش بیاید، طعم قهوه بهتر خواهد شد.به هیچ وجه ظرف قهوه را به حال خود رها نکنید، حتی اگر حرارت خیلی کم بود باید مراقب آن باشید تا سَر نرود. بعد از چند دقیقه قهوه کم کم شروع به کف کردن میکند. وقتی کف قهوه تا دهانهی ظرفتان بالا آمد، قهوه آماده است و باید آن را از روی حرارت بردارید.بر اساس نوع قهوه میزان کف روی آن نیز متفاوت است بنابراین اگر کف قهوهی شما زیاد بود آن را با قاشق بردارید و دوباره چند دقیقه قهوه را روی حرارت قرار بدهید. توجه کنید که قهوهی ترک باید کمی کف داشته باشد بنابراین همهی کف را برندارید.در این مرحله باید قهوه را داخل فنجان بریزید؛ برای آن که شکل قهوه بهتر شود آن را از کنار لبهی فنجان داخل آن بریزید و این کار را به آرامی انجام بدهید.
فوت و فن قهوه ترک خوب
برای این که قهوهی ترک بهتری داشته باشید خوب است که موارد زیر را نیز در نظر داشته باشید:• در کنار قهوه یک فنجان آب سرد سرو کنید، این فنجان برای پیش از خوردن قهوه است تا طعم قهوه بهتر احساس شود.• به هیچ وجه قهوه را دور فنجان یا داخل نعلبکی نریزید و اگر این اتفاق افتاد، حتما آن را تمیز کنید.• برای داشتن قهوهای به سبک ترکی بهتر است داخل نعلبکی یک شیرینی مانند باقلوا یا راحتالحلقوم قرار بدهید.• قهوه را آرام بنوشید و دستکم پیش از نوشیدن 1 دقیقه صبر کنید.• اگر نگران آسیب رساندن قهوه به دندانهایتان هستید، پس از نوشیدن آن، آب بنوشید.
طرز تهیه قهوه ترک با قهوه ساز
این روزها افراد بسیاری ترجیح میدهند با قهوه ساز یا اسپرسوساز قهوههای ترکشان را تهیه کنند زیرا درست کردن قهوه به روش سنتی زمانبر است و افرادی که زیاد قهوه مصرف میکنند، برای صرفهجویی در زمان از این دستگاهها استفاده میکنند.بیتردید هر دستگاه قهوه سازی بنابر برندش روش استفادهی خاصی دارد و امکان آموزش کار با تمامی آنها در اینجا ممکن نیست. با این حال نکاتی وجود دارند که در رابطه با تمامی دستگاهها صادق هستند که آنها را بیان میکنیم:• هرقدر پودر قهوه تازهتر باشد، قهوهی بهتری خواهید داشت، بنابراین از پودرهای تازه استفاده کنید و آنها را در ظروفی دردار نگهدارید.• اگر در داخل بسیاری از دستگاههای قهوه ساز آب سرد بریزید، باعث تلخ شدن قهوه میشوند.• آب ولرم برای دم شدن قهوه با دستگاههای قهوهساز بهتر است.• اگر قهوه را کف دار دوست دارید، دستگاه را روی قهوهی کف دار تنظیم کنید.• بهتر است ابتدا آب را به دستگاه اضافه کنید و سپس قهوه را.• اغلب دستگاههای قهوه ساز، قهوه را در چند ثانیه آماده میکنند اما اغلب وقتی زمان بیشتری صرف تهیهی قهوه شود، طعم بهتری خواهد داشت.