چگونه آشپز شویم ؟

برای بهتر شدن آشپزی کد بانو ها

چگونه آشپز شویم ؟

برای بهتر شدن آشپزی کد بانو ها

طرز تهیه قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه

هر چیزی که در مورد قورمه سبزی نیازه بدونید

قورمه سبزی غذای که به جرات می توان گفت بیشتر مردم ایران آن را دوست دارند و در بین مردم طوری جا افتاده است که هر زنی که بتواند قورمه سبزی را به خوبی بپزد یک آشپز کامل و ماهر است . یعنی به عبارتی این غذا نقطه سنجش مهارت آشپزی بانوان ایرانی است. جالب است بدانید که در تمام دنیا نیز اصالت این غذا را منتسب به ایرانی ها می دانند.

تاریخچه قرمه سبزی

قورمه سبزی از معدود غذاهایی است که در طول تاریخ به شکل دست نخورده ای از مادر به دختر و از نسل به نسل دیگر منتقل شده است .یعنی قورمه سبزی که صد سال پیش طبخ می شد با قورمه سبزی که این روزها در خانه های ایرانیان طبخ می شود تفاوت چندانی ندارد . می توان گفت این خورشت ابتدا در بین عشایری که به کار دامپروری مشغول بودند شکل گرفت ؛ آنها با ذبح گوسفندان و خرد کردن گوشت و جداسازی چربی آن (برای تهیه روغن حیوانی ) مراحل اولیه پخت قرمه سبزی را طی میکردند و با اضافه کردن سبزیجات کوهی و گرد لیمو آن غذا را تهیه می کردند.

  

طرز تهیه قورمه سبزی

اینکه بعضی اوقات میگن قورمه سبزی فلان شخص خیلی خوب از آب در میاد شاید بخاطر رعایت نکات و استفاده از مواد مرغوب می باشد و لزوما ارتباطی با دستپخت کسی نمی تواند داشته باشد ، در ادامه برای شما سعی کرده ایم که طرز تهیه و نکات پیرامون پخت قورمه سبزی را بیان کنیم 

 

مواد لازم برای قورمه سبزی

  • گوشت سر دست با مغز ران بدون استخوان :نیم کیلو گرم
  • پیاز : 1عدد درشت
  • روغن (حیوانی یا نباتی) :250 گرم
  • لیمو عمانی (یا گرد لیمو) :5 تا 6 عدد
  • لوبیا قرمز یا لوبیای چیتی (بسته به سلیقه) :نیم لیوان
  • سبزی خورش (تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و نعناع ) :1 کیلو گرم
  • نمک :به مقدار لازم
  • زردچوبه :به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

طرز تهیه و دستور پخت قورمه سبزی

مرحله اول :

برای تهیه یک قورمه سبزی جا افتاده ابتدا باید گوشت را تمیز کنید و در یک ظرف مناسب قرار دهید.

مرحله دوم :

یک عدد پیاز درشت راپوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید و با گوشت در یک قابلمه مناسب با روغن حیوانی تفت دهید و خوب سرخ کنید.

مرحله سوم :

ادویه ها که شامل ( زردچوبه،فلفل سیاه ، نمک ) به گوشت و پیاز اضافه کنید و تقت دهید.

مرحله چهارم :

آب و لوبیا قرمز را نیز به گوشت اضافه کنید و با حرارت بالا بگذارید تا گوشت نیم پز شود.

مرحله ششم :

 

حال سبزیجات خود که شامل تره ، جعفری ، گشنیز ، شنبلیله و چند پر نعناع میباشد را تمیز کرده و پس از شستشو دادن آنها را خرد کنید و به غذای خود اضافه کنید.

مرحله هفتم :

پس از اینکه آب گوشت چند بار جوش خورد ، وقت آن می رسد که لیمو عمانی را به غذا اضافه کنید. برای افزودن لیمو عمانی چند سوراخ کوچک روی آن ایجاد کنید تا در غذا پخش شود. به یاد داشته باشید که اگر لیمو عمانی شما تلخ باشد تمام قرمه سبزی شما تلخ خواهد شد.

مرحله هشتم :

 

شما می توانید یک سوم پیمانه آب غوره هم به خورشت اضافه کنید البته این دلبخواهی و بستگی به مزاج شما دارد.حال منتظر می مانیم تا غذا پخته شود . زمانی متوجه می شویم که غذا پخته است که یک سطح روغنی روی غذا به وجود بیاید.

نکات مهم در تهیه خورش قورمه سبزی

لوبیا دارای نفخ می باشد اگر می خواهید نفخ آن را از بین ببرید باید از شب قبل آن را بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید.

شما می توانید گوشت را از قبل نیم پز کنید سپس به با پیاز تفت دهید.

لوبیا را نیز می توانید بپزید و به خورش اضافه کنید.

گر زمانی که غذا را سر می کنید متوجه شوید که غذا خوب جا نیفتاده است وسطح روغنی روی آن شکل نگرفته است 10 دقیقه قبل از کشیدن خورشت 3 یا 4 قالب کوچک یخ به آن اضافه کنید این عمل باعث می شود که روغن خورشت جذب شده و به روی خورشت بالا بیاید.

زیاد بودن شنبیله، لیمو عمانی یا زیاد سرخ کردن سبزی قورمه سبزی می تواند از علت های تلخ شدن خورشت شما باشد.

یکی دیگر از راه های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.و رنگ خود را از دست می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.