با توجه به درخواست مکرر شما دوستان امروز طرز تهیه چند مدل شیرینی مجلسی رو به شما آموزش می دهیم.
در اعیاد و جشن ها شیرینی نارگیلی بسیار دیده می شود ، زیرا بخاطر طعم بی نظیری که دارد این شیرینی نیز در میان دستور تهیه شیرینی های خانگی نیز می درخشد.
شیرینی نارگیلی یکی از محبوبترین شیرینیهای عید است که هم با فر و هم بدون فر میتوانید در خانه درست کنید. در این مقاله طرز تهیه یک شیرینی نارگیلی ترد و خوشمزه را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
مواد لازم برای شیرینی نارگیلی
سفیده تخم مرغ : 4 عدد از تخم مرغ کوچک و یا 125 گرم
پودر نارگیل : 125 گرم
شکر : 1 پیمانه سر پر
روغن مایع : 25 گرم یا 2 قاشق غذاخوری
سرکه یا آب لیمو : 1 قاشق غذاخوری
پودر پسته برای تزیین : به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی نارگیلی :
داخل ظرف تفلون یا هر ظرف نچسب دیگری سفیده تخم مرغ را با پودر نارگیل مخلوط کنید و بعد به آن شکر و روغن مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب کنید.
ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و با قاشق چوبی مواد را مرتب هم بزنید به صورتی که به مرحله جوش نرسد ولی اگر دستمان را روی مواد قرار دهیم دستمان بسوزد.
که به این مرحله داغ زدن میگویند و باید با دقت انجام شود. بعد از 5 تا 6 دقیقه هم زدن مواد ترکیب شده، آن را از روی حرارت برمیداریم و بلافاصله سرکه یا آب لیمو را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه مواد از حرارت بیفتند و خنک تر شوند.
سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد شیرینی را که از حرارت افتاد داخل قیف با ماسوره ساده بزرگ بریزید و برای راحتی این کار ماسوره را داخل یک لیوان کشیده و بلند قرار دهید و مایه شیرینی را داخل ماسوره بریزید.
با فشار قیف مایه شیرینی ها را با فاصله در سینی فر بچینید و روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و در فر گرم شده با حرارت 190 تا 200 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید به طوری که یک حاله طلایی رنگ در زیر شیرینی مشاهده شود. در این فاصله نباید در فر را باز کرد چون پف شیرینی میخوابد و شیرینی آماده شده را میتوان در ظرف دربسته به مدت یکماه در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه شیرینی ساق عروس :
مواد لازم برای تهیه شیرینی ساق عروس :
آرد گندم ۱/۷۰۰ کیلو گرم
آرد برنج نرم شده ۳۵۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
پکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری پر
شیر سرد ۳ قاشق غذاخوری
جوش شیرین ۱ قاشق مربا خوری
هل نرم شده ۱ قاشق غذاخوری سر صاف
گردو نصف شده برای تزیین به مقدار لازم
پودر قند ۴۰۰ گرم
روغن جامد ۸۰۰ گرم
کره محلی ۱ کیلو
گردو خرد شده ۷۰۰ گرم
*مواد داخل شیرینی :
پودر بادام :1 پیمانه
پودر قند :نصف پیمانه
گلاب : 2 قاشق غذاخوری
هل :1 قاشق چای خوری
شربت بار :به مقدار لازم
شیرینی ساق عروس
طرز تهیه شیرینی ساق عروس :
تخم مرغ را بشکنید و زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید. سپس زرده را با شیر ، وانیل ، بیکینگ پودر و روغن با هم مخلوط کنید و با هم زن برقی هم بزنید.
سپس آرد الک شده را کم کم به مواد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا خمیر نرمی به وجود بیاید. خمیر را با دست ورز دهید و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید تا خمیر به اصطلاح ور بیاید.
پس از سپری شدن این زمان ، مقداری از خمیر برداشته و به صورت نازک پهن کنید . سپس خمیر را به دور یک نی چوبی بپیچید و با سفیده تخم مرغ لبه خمیر را به هم بچسبانید.
بعد خمیر را به تکه های 2 سانتی متری برش داده و داخل روغن سرخ کنید.
مواد میانی ذکر شده را با هم مخلوط کنید.
بعد از سرخ شدن خمیر ،نی داخلش را بردارید و جایگاه نی از مواد میانی پر کنید .
یک سر نان شیرینی ها را به شربت بار آغشته کنید و بعد داخل پودر پسته یا کنجد بزنید و در ظرف مورد نظر بچینید.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی
آرد: ۱ و ۲/۳ لیوان
پودر قند: ۱ و ۱/۳ لیوان
کره: ۱۵۰ گرم
تخممرغ: ۲ عدد
کشمش پلویی: ۱/۲ لیوان
اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
۱. فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود، کره و تخممرغ را ۳۰ دقیقه پیش از کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. اگر کشمشهای شما تمیز نیستند آنها را از نیم ساعت قبل در آب سرد قرار دهید و چند بار آبشان را عوض کنید. قبل از استفاده کشمش را آبکش کنید و لای دستمال حولهای خشک نمایید.
۲. کره نرم شده را داخل کاسهای بریزید و پودر قند و وانیل را اضافه نمایید، مواد را با همزن بزنید تا کرمی و یکدست شود سپس تخممرغها را به نوبت اضافه کنید (یکی را اضافه کنید و هم بزنید سپس دیگری را اضافه کنید).
۳. آرد را کم کم روی مواد الک کنید و با لیسک مخلوط نمایید.
۴. در ادامه کشمشها را به مایه شیرینی اضافه کنید و هم بزنید تا به طور یکنواخت در مایه پخش شود.
۵. داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و با قاشق از مایه شیرینی بردارید و با فاصله مناسب داخل سینی قرار دهید (شیرینیها در زمان پخت پهن و نازک میشوند).
۶. سینی را داخل فری که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید (زمانی که لبههای شیرینی طلایی شد یعنی آماده است)؛ اجازه دهید شیرینیها خنک شوند سپس از کاغذ جدا کنید.
نکته: خشک شدن شیرینی کشمشی میتواند به دلیل زیاد ماندن در فر یا زیاد بودن مقدار آرد مورد استفاده شما باشد.
شیرینی زنجفیلی
مواد لازم:
آرد سفید: ۳۰۰ گرم
کره (خرد شده): ۱۲۵ گرم
پودر شکر: ۲۲۰ گرم
جوش شیرین: ۱/۴ قاشق چایخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
زنجفیل: ۲ قاشق چایخوری
تخممرغ (کمی زده شده): ۱ عدد
عسل: ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
۱. مواد خشک (آرد، جوش شیرین، دارچین و زنجفیل) را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط و بعد الک کنید تا مواد خشک خوب با هم مخلوط شوند.
۲. سپس کره خورد شده را اضافه نموده و خوب با دست ورز دهید تا کره به خورد مواد فوق برود و بعد تخممرغ و عسل را اضافه نموده و خوب ورز دهید تا مواد خمیری شکل شود و به دست نچسبد.
۳. سپس سینی فر را چرب کرده و از خمیر به اندازه یک قاشق مرباخوری برداشته و گلولههایی درست کرده و کمی با دست پهن کرده و در سینی فر بگذارید و در فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا شیرینیها قهوهای روشن شود. اجازه دهید تا شیرنیها خنک شود و سرو نمایید.
نکته: میتوان از شکلات ذوب شده برای روی شیرینیها استفاده کرد در غیر اینصورت به صورت ساده میتوان سرو کرد.
شیرینی مارمالادی
مواد لازم:
آرد: ۲۲۰ گرم
آرد برنج: ۱ و ۱/۲ قاشق سوپخوری
پودر شکر: ۴۰ گرم
بادام (آسیاب شده): ۲ قاشق سوپخوری
کره (خردشده): ۱۸۰ گرم
اسانس بادام: ۱/۴ قاشق چایخوری
مارمالاد: ۱/۳ پیمانه
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد از یک ربع قبل گرم کرده و سینی فر را چرب کنید سپس آرد و آرد برنج را همراه پودر شکر در ظرفی الک کنید. پودر بادام و اسانس را اضافه کنید. کره را به مواد فوق اضافه کرده و کمی ورز دهید تا نرم شود.
۲. از خمیر به اندازه یک قاش چای خوری برداشته در دست گرد کنید، روی سینی به فاصله ۴ سانتی متر از یکدیگر قرار دهید و با ته یک قاشق چوبی در مرکز بیسکویتها فرورفتگی ایجاد کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزید. پس از خنک شدن داخل آنها را با مارمالاد رنگی پرکنید.