فالوده یکی از دسرهای قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که اصالت آنرا متعلق به شهرهایی مثل شیراز و کرمان می دانند. فالوده به صورت تنها یا با بستنی سنتی سرو می شود و با انواع چاشنی ها مثل آب لیمو ترش ، شربت آلبالو و … سرو می شود.
مواد لازم برای فالوده شیرازی
مواد لازم فالوده |
نشاسته | ۳۰۰ گرم |
آب | ۴ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
گلاب | ¼ لیوان |
لیمو ترش | ۱ عدد |
شربت آلبالو | برای تزیین |
طرز تهیه فالوده
برای درست کردن این فالوده خوشمزه اول از همه دو پیمانه آب و دو پیمانه شکر را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید ، زمانی که دانه های شکر به خوبی حل شد آن را از روی حرارت بردارید و گلاب را اضافه کنید. مخلوط را در یک کاسه استیل بریزید و داخل فریزر قرار دهید تا به مدت 5 ساعت بماند. بعد از آماده شدن مخلوط بالا ، قابلمه ای را آب کرده و روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا بجوشد، نودل ها را داخل آب جوش بریزید و بعد از 15 دقیقه آن را آبکش کرده با آب سرد بشویید و بگذارید تا آبش برود. فالوده را با مخلوط شکر و آب در ظرفهای دسر بکشید با برش هایی از لیموی تازه تزیین کرده و سرو کنید. بهتر است مخلوط شکر و آب را نیم ساعت قبل از سرو از فریزر خارج کنید تا کمی نرم شود.
نکات کلیدی تهیه فالوده شیرازی:
– رشته مخصوص به صورت بسته های آماده در فروشگاه ها به فروش میرسد. – شیره حتما باید سرد و برفی باشد تا در زمان مخلوط کردن رشته ها سفت و سرد شوند. – برای داشتن رشته هایی خوب و ترد حتما باید 15 دقیقه آنها بجوشند تا پخته و نرم شوند. – در روش سنتی تهیه فالوده از نشاسته به جای رشته استفاده میشود اما به دلیل اینکه این روش نیازمند ابزار خاصی میباشد رشته آماده جایگزین نشاسته شده است خواص فالوده از مهمترین خواص فالوده میتوان به ارزش غذایی فراوان آن اشاره کرد که برای بعضی از مشکلات حلقوی و ریه به خصوص در تابستان و روزهای گرم مفید است در ضمن فالوده برای معده بسیار خوب است زیرا در رفع اسهال کمک می کند اگر تخم ریحان یا تخم شربتی به فالوده اضافه کنید مقوی تر است
منبع: tafrih57