چگونه آشپز شویم ؟

برای بهتر شدن آشپزی کد بانو ها

چگونه آشپز شویم ؟

برای بهتر شدن آشپزی کد بانو ها

معروف ترین شیرینی های فرانسوی را بشناسید

ماکارون فرانسوی
اگر شما هم عاشق شیرینی و دسرهای خوشمزه هستید، احتمالاً با شیرینی‌های معروف فرانسوی از ماکارون گرفته تا کروسان و مادلن آشنایی دارید. در این مقاله با 9 مورد از معروف‌ترین آن‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.

شهرت کشور فرانسه فقط به جاذبه‌های گردشگری معروفی همچون برج ایفل، موزه لوور و شانزلیزه محدود نمی‌شود؛ بلکه شیرینی‌های خوشمزه‌ی آن همچون کروسان، ماکارون و ناپلئونی نیز شهرت جهانی دارند. در ادامه با انواع معروف‌ترین شیرینی‌های فرانسه بیشتر آشنا خواهید شد.
  
1. ماکارون
«ماکارون» (Macaron) اصالتاً به کشور ایتالیا برمی‌گردد و از 1500 میلادی به بعد در فرانسه نیز رواج پیدا کرد و به یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های این کشور تبدیل شد. ماکارون فرانسوی که امروزه طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد، از 2 لایه مرنگ بادام تشکیل می‌شود که بین آن‌ها را با کِرِم کَره‌ای، چاشنی گاناش و غیره پر می‌کنند. ظاهراً این ترکیب، ایده‌ی شیرینی‌پز معروف فرانسوی، یعنی «لادوره» (Ladurée) بوده که معمولاً در قنادی‌های او در شهر پاریس جای سوزن انداختن نیست.
ماکارون فرانسوی

2. کروسان
«کروسان» (Croissant) یا همان «کرواسان»، از کشور اتریش نشأت می‌گیرد و از سال 1770 میلادی به بعد وارد کشور فرانسه شد. اگر می‌خواهید روزتان را با یک خوراکی فرانسوی شروع کنید، نان شیرینی کروسان یکی از بهترین گزینه‌ها برای صبحانه به حساب می‌آید.

کروسان فرانسوی
3. کنله
«کَنله» (Canelé)، شیرینی فرانسوی کوچکی است که از شهر بوردو سرچشمه می‌گیرد. لایه‌ی رویی این شیرینی، سفت و غلیظ است و مزه‌ی کارامل می‌دهد و هر چه به مرکز آن نزدیک‌تر می‌شوید، مزه‌ی وانیل نرم و دلچسب آن بیشتر خودنمایی می‌کند. شیرینی کنله بیشتر به عنوان اسنک صرف می‌شود یا آن را به عنوان دسر به همراه «کرم شانتیلی» یا چای می‌خورند.

شیرینی فرانسوی
4. اکلر
پیدایش شیرینی «اِکلِر» (Éclair) در فرانسه به قرن 19 میلادی برمی‌گردد و اگر بتوانید خوشمزه‌ترین نوع آن را پیدا کنید که علاوه بر خامه‌ی زده شده، با کرم کاستارد هم پر می‌شود، مزه‌ی آن را تا مدت‌ها فراموش نخواهید کرد و شاید حتی آن را در صدر شیرینی‌های مورد علاقه‌تان قرار بدهید.

شیرینی فرانسوی
5. شیرینی ناپلئونی
«میل فوی» (Mille-feuille) در زبان فرانسوی به معنی «هزار لا» یا همان «هزار برگ» است و احتمالاً آن را با نام معروف‌ترش، یعنی شیرینی ناپلئونی می‌شناسید. میل فوی، یکی از بهترین نمونه‌ها و شناخته‌شده‌ترین شیرینی فرانسوی به شمار می‌رود و مدل اولیه‌ی آن، 3 لایه خمیر ورقه‌ای و 2 لایه کاستارد خوشمزه را در برمی‌گیرد و هنوز کسی موفق نشده بدون اینکه نصف شیرینی روی لباس بریزد، راهی برای خوردن آن پیدا کند!

شیرینی فرانسوی

6. تارت تتن
«تارت تتن» (Tarte Tatin)، اولین بار در سال 1880 میلادی در فرانسه رواج پیدا کرد و امروزه هر کشوری در سراسر دنیا، تارت تتن مخصوص به خود را می‌پزد. برای پخت نوع فرانسوی این شیرینی از میوه (مخصوصاً سیب یا گلابی) استفاده می‌کنند و میوه را قبل از پختن تارت، داخل کارامل کره و شکر فرو می‌برند.

شیرینی فرانسوی
7. مادلن
«مادلِن» (Madeleine)، شیرینی سبک و کوچکی است که اگر صحیح پخته شود، ظاهری شبیه به صدف به خود می‌گیرد. مادلن، یکی از شیرینی‌های پرطرفدار فرانسوی به حساب می‌آید و  آن را تقریباً می‌توانید در تمام قنادی‌های شهر پیدا کنید؛ اما اگر به دنبال نرم‌ترین مادلن‌های پف‌کرده می‌گردید، حتماً سری به قنادی «بِله سوکره» (Blé sucré) در پاریس بزنید.

شیرینی فرانسوی
8. کرم بروله
فرانسوی‌ها، انگلیسی‌ها و کاتالان‌ها هر کدام روشی خلاقانه برای پخت «کرم بروله» (Crème brûlée) دارند؛ اما با توجه به اینکه این شیرینی تقریباً در منوی سراسر کشور فرانسه پیدا می‌شود، نوع فرانسوی آن رواج بیشتری دارد. برای چشیدن نوع سنتی آن می‌توانید به «آشپزخانه‌ی پدر تیِری» (Le Potager du Père Thierry) در مونمارتر بروید.

شیرینی فرانسوی

9. موس شکلات
گاهی اوقات در ترجمه‌ی یک کلمه یا عبارت به زبانی دیگر، حق مطلب آنطور که باید و شاید ادا نمی‌شود یا بار معنایی آن ممکن است تغییر کند. در زبان انگلیسی، ترجمه‌ی موس شکلات فرانسوی بیشتر مخاطب را به یاد ظروف پلاستیکی و درپوش فویل می‌اندازد و این موضوع به هیچ وجه با طرز تهیه‌ی نسبتاً لوکس این دسر همخوانی ندارد. سری به «شه رِنه» (Chez René) در پاریس بزنید تا تفاوت آن را به چشم خود ببینید.

شیرینی فرانسوی
منبع:  ایوار
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.